Andre bøger

– Med flaget på halv – at være i sorg
Kort om….Når vi mister en af vores kære, sætter vi flaget på halv. På den måde markerer vi over for omverdenen, at nogen er død, og vi gør opmærksom på vores sorg. Flaget tager vi ned igen, men livet fortsætter med flaget på halv. Sorgen og savnet bliver ved med at være til stede.
Kan købes online på Saxo HER.
Pris: kr. 129,- plus porto.

– Mindelegen – en bog for børn og børnefamilier – men en aktivitet for alle aldre
Kort om…Ingen af os ved med sikkerhed hvad der sker med os, når vi dør. Èn ting er dog sikkert: Vi, der er tilbage, skal lære at leve videre med savnet og minderne om dem, vi mister. Vi har brug for at dele det med omverdenen. Det er vigtigt, at vi kan finde ud af at tale sammen om det. Vil man selv lege Mindelegen, er det let at komme i gang. Detaljer og inspiration til legen er overskueligt samlet og illustreret bagest i bogen.
Kan købes online hos Arnoldbusck HER.
Pris: kr. 149,- plus porto.

– Du er ikke alene
Fire noveller om at miste et nært familiemedlem
Kort om…Bogen består af 4 noveller, som er skrevet til børn i alderen 8 – 12 år, for at sætte fokus på børn, der lever med alvorligt syge forældre/søskende – eller som har mistet en far, mor, søster eller bror. Historierne er både rørende, eftertænksomme og humoristiske.
Bogen er udgivet af Børn Unge & Sorg
Nærmere kontaktoplysninger: se nedenfor

– Du er ikke alene II
Otte nye noveller af unge, der har mistet et nært
Kort om…De otte noveller i bogen er udvalgt blandt mere end 150 indsendte noveller skrevet af børn fra hele landet. Novellerne er skrevet af børn til børn. Bogen findes kun som e-bog og kan købes på saxo.com
Kan bestilles online på SAXO HER.

– Alvins Farvel
Kort om…En nyere børnebog om livets største og sværeste spørgsmål. Hvad sker der med kroppen og sjælen, når man dør? Hvor bliver man af, og ser man hinanden igen? Kan alle dø? Også mor og far? Tanker om døden kan fylde rigtig meget hos børn, og det kan være svært for forældre at forklare og fortælle uden selv at have en klar holdning til, hvad man tror på, og hvilket billede man vil give videre. I ”Alvins Farvel” tager Manu Sareen fat i mange af de spørgsmål, som børn ofte stiller.
Bogen handler om drengen Alvin, som bor sammen med sin far og sin kanin, Molly. En dag ligger Molly helt stille i bunden af sit bur og er død. Far og Alvin lægger hende i en æske, som de begraver ude i haven. Om aftenen er Alvins hoved fyldt med tanker, og han kan ikke sove.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 130,- plus porto.

– Lille guds barn
Kort om…Bogen er den 9-årige Pelles oplevelse af sin fars sygdom, død og begravelse. Da Pelle får at vide, at lægerne ikke kan redde hans far, vælter minderne frem i ham, og han må flere gange kæmpe med gråden. Heldigvis er han omgivet af omsorgsfulde voksne, ikke mindst den nære familie, som bliver ham en stor trøst midt i sorgen.
Velegnet til højtlæsning for d 8-12-årige.
Bogen kan bestilles på: birte.overlade@gmail.com.
Pris: kr. 99,- plus porto.

– Astas Himmel
Kort om…Bogen, Astas Himmel, henvender sig til børn i alle aldre og er særdeles velegnet til oplæsning og efterfølgende snak om det følsomme emne – børns opfattelse af døden.
Bogen kan bestilles på:info@oernensforlag.dk
Pris: kr. 138,- plus porto.

– Der var engang en begravelse
Kort om…Begravelse i pixi-størrelse og børnehøjde der var engang en begravelse er en fin og vedkommende højtlæsningsbog for børn, som har oplevet et dødsfald i familien. Sammen med hovedpersonerne, børnene Sara og Simon, sætter bogen ord og billeder på mange af de tanker, børn kan få, når et ældre familiemedlem dør.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 39,95,- plus porto.

– Den hvide engel
Kort om…den hvide engel fortæller i børnehøjde om sorgen og døden, om at skulle leve videre uden en forælder og om håbet om et
evigt liv.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 79,- plus porto.

– Det dyrebare liv – til dig, der har mistet et barn
Kort om…Hvordan genvindes troen på fremtiden og kærligheden, når man har mistet det dyrebareste i sit liv? Hvordan giver man slip på
ansvaret og drømmene? Et gribende og nærværende lille hæfte til forældre og nære pårørende, der har mistet et barn.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 49,- plus porto.

– Om Døden
Kort om…Døden er en gåde. Vi ved ikke, hvad der sker efter livet. Gåden løses ikke i nærværende bog. Det er derimod meningen, at bogen skal oplyse om de mange problemer, der dukker op i forbindelse med et dødsfald og besvare de mange spørgsmål. Bogen er stilet til alle danskere, høj som lav, lærd såvel som læg. Den behandler mange praktiske emner, herunder reglerne for obduktion og forskellene på de retsmedicinske og de lægevidenskabelige obduktioner. Hvilken hjælp kan man få fra socialrådgivere og bedemænd, hvad er de pårørendes rettigheder og roller?
Kan købes online HER.
Pris: kr. 269,95,- plus porto.

– ”Må man være glad, når man er ked af det? – verdens bedste snakkebog til børn”
Kort om…Det kan være svært at svare på dette spørgsmål, ligesom mange andre spørgsmål, der dukker op, når børn mister. Forfatterne har lavet en anderledes og praktisk bog til børn, hvor de på forskellig vis kan få hjælp til at sætte ord på de svære følelser.
Bogen indeholder bl.a. små historier, tegninger om emnet sorg, korte, konkrete spørgsmål om sorg – der gives ingen svar, for alle svar er rigtige – billeder af børn, der er kede af det, glade og vrede. Billederne kan måske hjælpe barnet til at sætte ord på sine egne følelser. Bagerst i bogen sidder en lille lomme med brikker. Brikkerne kan bruges som værktøj til at snakke med barnet, men også blot til leg.
Kan købes på www.ekstraordinaer.dk
Pris: kr. 65,- plus porto.

– ”Når den elskede dør – en hilsen til den efterladte”
Kort om…Fin bog om det at miste sin elskede, om at bruge de erfaringer, man har fået gennem kærligheden og sorgen som ”ballast” til sin nye livssituation.
Kan bl.a. købes online HER.
Pris: kr. 59,- plus porto.

– Himmelby Min Mindebog
Kort om…En mindebog for børn som har mistet. Sammen med en voksen kan barnet notere minder og tanker, som melder sig, når sorgen har ramt. Når der arbejdes med bogen, kan den voksne opnå en dialog med barnet, som kan skabe rum for sorgen; og barnet får mulighed for at bevare den afdøde som en del af sin egen historie.
Kan købes online HER.
Pris: kr. 198,- plus porto.

– Støtte og bære, når et medmenneske har det svært
Kort om…Nogle gange står vi uden for et hus og overvejer, om vi skal banke på. Vi ved at den, der bor der, går igennem en meget
vanskelig tid, men hvad har vi egentlig at sige? Denne bog handler om de situationer, vi møder i livet, hvor
andre har behov for hjælp og støtte – eller vi selv har brug for, at nogen banker på hos os. Steinar Ekvik skriver lavmælt og jordnært om livet og døden, om unge og gamle, om selvrespekt og respekt for egne og andres grænser. Steinar Ekvik er præst og har mange års erfaring med at tale med mennesker i sorg eller krise. Han har skrevet flere bøger. På dansk er tidligere udkommet: ”Når gamle forældre dør” og ”Ta’ det som en mand”.
Kan købes online HER.
Pris: kr. 149,95,- plus porto.

– Når gamle forældre dør – Den undervurderede sorg
Kort om…Hvad sker der, når man som voksen mister sin mor eller far? Forholdet mellem børn og forældre er noget helt særligt. Hvad enten relationen er god eller dårlig, sker der noget specielt med børn, når deres forældre dør. Selv efter forældres langvarige sygeleje er der mange, der føler sig uforberedt på at sige farvel til dem, som gav dem livet. Forældre er en stor del af vores identitet, også når de er blevet gamle.
Kan købes online HER.
Pris: kr. 149,95,- plus porto.

– Det ender godt
Kort om…”Man skal leve sit liv, så selv bedemanden bliver ked af det,
når man dør”, siger Johannes Møllehave. De seneste år har Johannes Møllehave selv set døden i øjnene flere gange, og for et år siden troede han, alt var forbi. Endnuet par blodpropper bragte ham
helt ud på kanten af livet. Alligevel er det både morsomt og alvorligt, når Møllehave i denne bogs samtaler med Erik Bjerager taler om døden, sorgen og håbet.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 149,95,- plus porto.

– Bogen til mine kære
Kort om…“Bogen til mine kære” er en guide til de efterladte, men giver også ejeren af bogen mulighed for at udfylde et personligt stykke til sine kære. Håndbogen hjælper de efterladte med de eventuelle ubesvarede spørgsmål, og en hel masse praktisk hjælp, til den proces man nu står overfor.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 181,95,- plus porto.

– Sorg – den dybeste ære glæden kan få.
Kort om…Præst Lise Trap sætter i “Sorg” fokus på dét at miste og sørge, og på hvordan omgivelserne på allerbedst vis kan støtte den sørgende.
Kan købes online på SAXO HER.
Pris: kr. 148,- plus porto.

– Sig farvel – hvad præster ved om sorg
Kort om…I 2005 udgav Pretty Ink bestselleren “Sig ja! Hvad præster ved om kærlighed”, hvor Sissel-Jo Gazan talte meget personligt med danske præster om kærlighed. Nu har forfatter Julia Lahme begivet sig ud på en lignende mission – men med fokus på sorg og hvordan man får håbet og troen på livet tilbage efter at have mistet en, man holdt af. Julias mor døde af kræft for tre år siden, og hun havde brug for at tale med nogen, der kunne give hende håb om, at der var lys for enden af sorgtunnelen. “Hvordan kommer man igennem sorgen over at miste?” lyder hendes spørgsmål. Hun begav sig ud i Danmark for at tale med seks præster, som kunne tilbyde hende og andre sørgende mennesker hjælp på hver deres helt personlige måde.
Kan købes online hos SAXO HER.
Pris: kr. 249,95,- plus porto.