Værd at vide

I Danmark er mange medlem af folkekirken, og følger de traditioner der knytter sig til denne, vedrørende begravelser og bisættelser.

Men de er tilknyttet andre trossamfund, har hver især deres traditioner for begravelseshandlinger.

Uanset hvilken trosretning der er tale om, hjælper vi de pårørende med at tilrettelægge og gennemføre begravelseshøjtideligheden, i respekt for de pårørende og afdødes ønsker, traditioner og skikke.

Er afdøde ikke medlem af folkekirken eller andet trossamfund, kan der, om ønsket, arrangeres en borgerlig begravelse eller borgerlig bisættelse.

Der er ikke noget fast ritual i forbindelse med en borgerlig begravelse, men der bliver som regel holdt en form for højtidelighed.

Indholdet i sådan en højtidelighed aftales fuldstændig individuelt med familien og kan foregå efter deres og afdødes ønsker.

Højtideligheden kan indeholde
• Mindetale om afdøde.
• Salmer eller sange.
• Musik.
• Digte eller andet.
• Individuelle ønsker fra familien eller afdøde.

Mulighederne er mange, men der er dog den betingelse, at det skal foregå sømmeligt og etisk korrekt. Tag stilling til din egen død og begravelse – det gør det lettere for dig og din familie.

Hos Hasselriis Begravelse vejleder vi om og udleverer folderen “Min sidste vilje” gratis. Der kan du skrive dine ønsker ned.