Sorg er naturligt

Sorg er en naturlig reaktion når du har mistet en som står dig nær. Og sorgprocessen er nødvendig for at kunne tage afsked med en som har været en del af vores liv.

Ofte føler vi smerte iht. det vi ikke fik sagt eller gjort, eller anger hvad der ikke skulle have været sagt.

Det er normalt at føle en hel række af tilsyneladende modstridende følelser. Man kan mærke påskønnelse af gode minder, men også angst, vrede, skyld, depression, lindring eller ligegyldighed. Nogle er apatisk, mens andre har travlt og er aktive. Disse er alle almindelige reaktioner på den drastiske ændring der forekommer i ens liv, når en af ​​de nærmeste dør.

Men vi reagerer forskelligt, og ikke alle vil bemærke nogle af de ting, der er nævnt her.

Nogen har behov for at være alene med sin sorg, mens andre ønsker fællesskab og støtte fra medmennesker. Familie, venner og/eller naboer kan være til stor støtte i denne tid.

Trods det faktum, at man virkelig kan ønske støtte fra andre, mener nogle er det svært at dele sorg og tab med dem der er tæt på dem i det daglige. Vær dog dristigt nok til at søge støtte fra andre mennesker, pårørende har meget at vinde ved at tale med andre mennesker, enten individuelt eller i grupper.

Den sørgende proces tager ofte både koncentration og indsats, hvilket bevirker at de praktiske opgaver, som døden bringer med kan være en stor byrde.

Hos Hasselriis Begravelse hjælper og vejleder vi så meget vi kan og kan etablerer kontakt til f.eks. psykologer. I kan læse meget mere om sorg på www.netdoktor.dk.